WENTELTEEFJE MET ZOUTE KARAMEL

Sander Louwerens is chef kok bij PARK Café-Restaurant, het bijbehorende restaurant van Hotel Arena. Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus (COVID-19) zijn wij genoodzaakt om met pijn in ons hart voorlopig de deur te sluiten. Maar, kan jij niet naar PARK komen? Dan komt PARK toch naar jou! Sander deelt daarom vanaf nu iedere woensdagmiddag één van zijn favoriete PARK gerechten die jij gemakkelijk thuis kan bereiden. 


Vergeet je niet de kaarsjes aan te steken en een wijntje in te schenken? Eet smakelijk!

Benodigdheden

Voor 4 personen

4 snedes briochebrood

3 dl melk

1 ei

Mespunt kaneel

Poedersuiker

100 gram kristalsuiker

50 gram gezouten roomboter


Bereidingswijze

Doe de kristalsuiker in een droge pan en laat branden totdat deze goudbruin is

Blus af met water

Laat koken tot alles is opgelost en doe er de helft van de roomboter bij

Laat inkoken tot de gewenste dikte en zet opzij

Klop het ei door de melk en doe er de kaneel bij

Zet een koekenpan op met de rest van de boter

Doop de brioche in het ei/melk mengsel en bak ze om en om bruin

Doe ze op een bord en bestrooi met poedersuiker en schenk de karamel er overheen.


Eetsmakelijk!


Sander Louwerens 

Chef-kok PARK Café-Restaurant

Cookie-instellingen

Deze website gebruikt Cookies.

Meer informatie over het gebruik van cookies en gegevensverwerking vindt u onder onze Cookie- en privacy-policy .